Vijf Vragen Vurraf   

    Hallo lezer

Elk jaar wordt op 11 november het carnavalsseizoen op een feestelijke manier geopend. Reden voor ons om vandaag ook iets leuks te doen. Daarom ontvang je nu vast een voorproefje op de Quizavond in de vorm van de Vijf Vragen Vurraf. Daarmee kom je alvast in de stemming en kun je je Team op scherp zetten, want de juiste antwoorden leveren je hints voor de Quizavond op!!! 

Alvast veel plezier en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!


Met vriendelijke groeten,
De Organisatie van de WieWitWa WijkQuiz Achtse Barrier                                              

1. Onbekende bekende
 
Op een mooie zomerdag kun je vanuit onze wijk leuke fietstochten maken in het gebied tussen Eindhoven, Son en Breugel en Best. Je komt dan steevast veel andere fietsers tegen, die van de mooie omgeving en prettige fietspaden genieten. Wij hebben tijdens een van deze tochtjes het volgende kiekje genomen:
 1. Met welke onbekende bekende heeft dit te maken?
 2. Wat was diens laatste woord?
 3. Welke datum is onlosmakelijk met dit monument verbonden?
 4. Welke vogel is gekoppeld aan deze gebeurtenis en vind je binnen loopafstand op een ander monument ter ere van dezelfde persoon?
 5. Waar staat deze vogel symbool voor?
2. Glow

Van 11 t/m 18 november vindt dit jaar de twaalfde editie van Glow plaats. Elk jaar is het weer spannend wat de lichtkunstenaars voor ons verzonnen hebben. Het evenement lokt honderdduizenden mensen naar het centrum van Eindhoven voor een wandeling langs de kunstwerken. Zo ook de kunstwerken waarvan onderstaande fragmenten afkomstig zijn.
Wij willen graag per foto weten:
 1. In welk jaar is de foto genomen?
 2. Wat is de naam van het project?
3. Steengoed
 
Een Franse postbode struikelde in 1879 over een bijzondere steen, die hij mee naar huis nam. Een dag later keerde hij terug naar die plek en begon meer stenen te verzamelen. De volgende 33 jaar bracht hij dagelijks een of meer stenen mee van zijn postbezorgingsronde. Met de verzamelde stenen (en cement, leem en gaas) bouwde hij een fantasiebouwwerk in uiteenlopende bouwstijlen met zalen, goden en godinnen: zijn ideale paleis. Vaak werkte hij ’s nachts, bij het licht van een olielamp. Zijn dorpsgenoten beschouwden hem als de dorpsgek. Hij bouwde op de begraafplaats van het dorp ook zijn eigen mausoleum. In 1924 overleed hij, 88 jaar oud.
 1. In welk dorp in zuidoost Frankrijk kunnen we het bouwwerk van de postbode bezoeken?
 2. Hoe luidt de achternaam van de postbode?
4. Ouwe besjes

Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwsbericht over het overlijden van de oudste mens ter wereld. Eigenlijk is dat een vreemd bericht. Er is altijd een oudste mens want het stokje wordt gewoon overgedragen aan de volgende oudste. De rij met overleden oudsten wordt steeds langer. Een van de oudsten die dit jaar aan deze lijst werd toegevoegd, was tot het moment van overlijden niet alleen een oudste maar ook een laatste. Laatste waarvan? Dat zeggen we niet, maar het zal de komende 83 jaar zeker niet meer voorkomen!
 1. Wat was de eerste voornaam van deze oudste persoon?
 2. Hoeveel eigen verjaardagen had deze persoon nog moeten vieren om volgens officiële registratie de oudste mens ooit te worden?
 3. Toen de oudste uit vraag A en B overleed nam een ander het stokje over. Op welk eiland werd deze persoon geboren?
5. Waar ben ik

Witte plaatsnaamborden geven een gehucht of buurtschap aan, blauwe plaatsnaamborden betekenen dat je bij een dorp of stad aankomt. Wij reden dwars door Nederland en kwamen een aantal plaatsnaamborden tegen die niet overeenkwamen met wat onze TomTom aangaf. Waar waren we volgens de TomTom?


 
Hint:

1D5  4A4  3A3  5C4  2B21  5A2  4C3
3A4  2B2  5C6  4C6  2D21  1E11
5C7  3A3  4C5  3A8  2A24  2B25  2D29  1D1  1A2  2B22  5C3
3A10  3B1  2C25  1E1  2B27  3B6  5B1  4C2  1D8  5A1
Noteer de antwoorden en bewaar ze goed want de juiste antwoorden
leveren je hints voor de Quizavond op!!!  Alvast heel veel plezier.


Laat ons weten wat jullie ervan vinden!
Graag horen we op onze Facebookpagina wat jullie ervan vinden!

 


 

Volg ons op:

Facebook
Website